Platanis Red Wine Vinegar Roast Chicken

cccccccccccccc

Share with:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Try this tasty Platanis red wine vinegar Roast Chicken! Your friends and family will love it!

1 whole chicken skin-on
2½ tbsp paprika
1 tbsp Garlic powder
1 tbsp Cumin Powder
1 tbsp honey
1½ tbsp Platanis red wine Vinegar
50 ml olive oil
Salt
3– 4 potatoes quartered
3 onions quartered
3 heads garlic, halved
1 lemon sliced

Take a large baking dish and add the quartered potatoes, quartered onion, halved garlic and lemon slices to the dish. Transfer the chicken to the baking dish and bake it in the oven at 200 degrees celsius for about 90. Brush the chicken with the leftover marinade every 30 minutes. Once the chicken is evenly roasted, take the tray out and cover the whole chicken with a foil. Let it rest for 10 minutes. Then squeeze a bit of lemon on top of the chicken and serve it with the baked vegetables.


Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για ψητό κοτόπουλο με νόστιμο κόκκινο ξύδι Πλατάνης! Οι φίλοι και η οικογένειά σας θα το λατρέψουν!

1 ολόκληρο κοτόπουλο
2½ κουταλιά της σούπας πάπρικα
1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας κύμινο σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 ½ κουταλιά της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί Πλατάνη
50 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
3–4 πατάτες κομμένες στα τέσσερα
3 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
3 κεφάλια sκόρδο κομμένα στη μέση
1 λεμόνι σε φέτες

Παίρνουμε ένα μπολ και ανακατεύουμε τα μπαχαρικά, το μέλι, το ξύδι, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Φτιάχνουμε μια λεία πάστα και την απλώνουμε πάνω από το κοτόπουλο. Για ακόμα πιο έκρηκτική γεύση, χρησιμοποιούμε τα δάχτυλά για να χαλαρώνουμε το δέρμα από το στήθος. Απλώνουμε τη μαρινάδα απευθείας πάνω από το στήθος κοτόπουλου. Σκεπάζουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε να μαριναριστεί για 2-3 ώρες.

Πάρτε ένα μεγάλο ταψί και προσθέστε στο ταψί τις κομμένες πατάτες, το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, το σκόρδο κομμένο στη μέση και τις φέτες λεμονιού. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο στο ταψί και το ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 90 λεπτά. Αλείφουμε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα που περίσσεψε κάθε 30 λεπτά. Μόλις ψηθεί ομοιόμορφα το κοτόπουλο, βγάζουμε το ταψί και σκεπάζουμε ολόκληρο το κοτόπουλο με ένα αλουμινόχαρτο. Το αφήνουμε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Στη συνέχεια στύβουμε λίγο λεμόνι πάνω από το κοτόπουλο και το σερβίρουμε με τα ψητά λαχανικά.

CONTACT US

follow us